Kad jau pokalbis „nuplaukė“ visai kita linkme, nei klausimas „Kaip Paulius tapo apaštalu?“, (prašysiu administratorių išskirti naują temą), bet kol kas atsakysiu čia.
gedas rašė:Suprantu, kad Jums nepatinka mano požiūris, kad interpretacijos yra svarbios.Keistuolis rašė:O! Man patinka! Kaip noriu, taip ir interpretuoju bet kurį teiginį! ...
Kai aš saku: „man patinka“, reiškia vien tai, kad esu sužavėtas pasisakymu, nesvarbu ar teigiama, ar neigiama prasme. Tai nereiškia, jog man tai patinka ar nepatinka. Tiesiog žaviuosi išreikštu aktyvumu.
gedas rašė:Jūs manote, kad Tiesa yra viena ir ji neturi būti interpretuojama.
Aš sutinku, kad Tiesa yra svarbi. Tačiau aš taip pat manau, kad svarbu būti atviram skirtingoms interpretacijoms. Tai padeda mums geriau suprasti tekstą ir jo reikšmę.
Man patinka, kai žmonės mano turintys „savo“ tiesą. Tiesiog fantastiška: „kaip susapnavau, taip ir yra“. Negi tikrai žmonės neskiria Tiesos nuo jų asmeninių gebėjimų Tiesą suvokti? Tikrai man sunku suprasti kaip tai būtų įmanoma. Gal mes gyvename išsigalvotų iliuzijų pasaulyje?
Ta prasme galiu vien patarti paskaityti kas ten rašoma: Realybės metafizikos pradmenys. Nėra reikalo čia kartoti tai, ką kiti jau išaiškino, manyčiau.
Manau, kad keletui dienų to straipsnio Tamstai pakaks apmąstymams. Kol kas tiek.
P.S. Linkiu Tamstai sėkmingų, gal net laimingų Naujųjų Metų.
Gedutis. (Perėjau į privatumą... Wauw!) Kitus pasisakymus, kai tik rasiu galimybę, aptarsiu vėliau.