Cirkai ir tiek!Ir aš turiu savo nuomonę apie krikščionių koncepciją!
Ar nepasakytumėte Gerbiamas Tamsta
kokia gi ta Jūsų nuomonė apie krikščionybės koncepciją?
Cirkai ir tiek!Ir aš turiu savo nuomonę apie krikščionių koncepciją!
Nežinukas rašė:Cirkai ir tiek!Ir aš turiu savo nuomonę apie krikščionių koncepciją!
Ar nepasakytumėte Gerbiamas Tamsta
kokia gi ta Jūsų nuomonė apie krikščionybės koncepciją?
Piligrimas rašė:Žinutės apie krikščionybės koncepciją perkeltos į atitinkamą temą:
Krikščionybė yra sąmokslas prieš Jėzų!
Augustas rašė:… šv. Ireniejus Lionietis yra vienas iš svarbiausių Bažnyčios doktrinos kūrėjų, pripažįstamas absoliučiai visų krikščioniškų Bažnyčių. Jei jis melagis, tai turėtų labai įdomių pasekmių visai krikščionijai, o ne tik RKB.
Ir tai rašo vienas iš svarbiausių bažnyčios doktrinos kūrėjų!Irenieus iš Liono ‚Contra Haereses’ III 8 rašė:Nes savaime suprantama, kad nei mažiau nei daugiau, nei tos evangelijos gali egzistuoti. Nes pasaulyje, kuriame mes randamės, yra keturios šalys ir keturios pagrindinės vėjo kryptys ir bažnyčia per visą žemę pasėta yra. O evangelija kolona ir pamatas tos bažnyčios, ir jos gyvybingumo kailis yra. Taip privalo ji natūraliai keturias kolonas turėti. (…) Taigi kaip šventoji tvarka Dievo Sūnaus, taip ir gyvulių pavidalas, ir kaip gyvulių pavidalas, taip evangelijos charakteris. Keturkojai gyvuliai, keturguba evangelija, keturgubas gyvulių pavidalas, keturguba šventoji tvarka.
Tikra nesąmonė!Augustas Re: Kaip Paulius tapo apaštalu? rašė:Tačiau klausimas čia yra toks. Jei Paulius papasakojo Lukui viską, tai ir Evangelija pagal Luką, ir pirmieji "Apaštalų darbų" skyriai yra padiktuoti Pauliaus.
Jei mokame skaityti be fantazijų matome, kad Ireniejus kalba apie pamokslus, o ne apie Evangeliją! Taigi, tie po Petro mirties užrašyti pamokslai kokiu tai būdu pateko Lukui į rankas. Kas šiandien ir sudaro Apaštalų darbų knygos pirmuosius skyrius, bei atspindi tų pamokslų turinį!Ireniejus 'Contra Haereses' III 1 rašė:Po jo mirties surašė mums Markus, Petro mokinys ir vertėjas, jo pamokslus.
Taigi, Lukas rinkdamas Evangeliją pagal Matą, kuri buvo surašyta Pauliaus diktatūroje, buvo rimtai nepatenkintas tuo, ką vertė naudoti Paulius tariamoje Mato Evangelijoje. Apie tai, kad Pauliaus įtakoje buvo „surašyta“ Evangeliją, kalba visa eilė istorinių šaltinių ir pats Paulius. Lukas rašydamas „Evangeliją pagal Luką“, stengėsi pašalinti tas klaidas, kurias kaip Pauliaus raštvedys buvo priverstas įtraukti į „Evangeliją pagal Matą“.Augustas rašė:Bet kaip tada su Evangelijos pagal Luką žodžiais: "Daugelis jau yra mėginę išdėstyti raštu pasakojimą apie buvusius pas mus įvykius, 2 kaip mums perdavė nuo pradžios savo akimis mačiusieji ir buvusieji žodžio tarnai. 3 Taip pat ir aš, rūpestingai viską nuo pradžios ištyręs, nusprendžiau surašyti tau, garbingasis Teofiliau, sutvarkytą pasakojimą, 4 kad įsitikintum tikrumu mokslo, kurio esi išmokytas." ? (Lk 1,1-4) Čia Lukas pamelavo ar nepamelavo, kad jis rūpestingai viską ištyrė, o tik tada užrašė savo pasakojimą?
Lukas rašydamas „Evangeliją pagal Luką“, stengėsi pašalinti tas klaidas, kurias kaip Pauliaus raštvedys buvo priverstas įtraukti į „Evangeliją pagal Matą“.
Pirmieji Apaštalų darbų knygos skyriai yra Markaus užrašai apie Petrą.
Taip, kaip liudija Ireniejus iš Liono:
Ireniejus 'Contra Haereses' III 1 rašė:
Po jo mirties surašė mums Markus, Petro mokinys ir vertėjas, jo pamokslus.
Jei mokame skaityti be fantazijų matome, kad Ireniejus kalba apie pamokslus, o ne apie Evangeliją!
Ireniejus ne Dievas, kad aš juo tikėčiau! O "Evangelijos niekintojo ir ir kitais panašiais epitetais", aš Ireniejų ne apdovanojau! Tamsta čia ir dabar tai darai...Augustas rašė:Va čia tai bent staigmena. Tamsta, Keistuoli, tikite šv.Ireniejumi Lioniečiu, kurį apdovanojote melagio, Evangelijos niekintojo ir kitais panašiais epitetais?
Augustas temoje Anatema esto - tebūnie prakeiktas! rašė:Na, bėda ta, kad mes, nė vienas iš mūsų, ten tais laikais nebuvom ir patys nematėm, kaip ten viskas buvo.
Aš to jūsų sukčiaus nepuolu. Vien parodau kaip atsirado keturios Evangelijos. Jūs manote taip, kaip jus patogiau ir taip kaip jus moko koks nors Ireniejus iš Liono. Kuris aiškina, kad yra keturios Evangelijos ir turi būti keturios, nes šuo turi keturias kojas. Tarp Lietuvos kunigų net daug kartų girdėjau posakį, kad keturių Evangelijų jiems gana, nes kam reikia šuniui penktos kojos. Lyg Evangelijos būtų skirtos šunims... Savotiškas istorinių faktų interpretavimas ir labai savotiškas požiūris į Evangelijų skaičių,- sakyčiau!Augustas rašė:Bet Tamsta, Nežinuk, dėl tos pradinės Evangelijos "išdraskymo" kažkodėl užsipuolė Paulių, nors jis mažiausiai gali būti kaltas dėl jos išsibarstymo.