Rodos nieko ypatingo. Štai katalikų bažnyčios Lietuvoje kalendorius. Deja, tai pats puikiausias pavyzdys, kaip sekant Pauliaus įvestas ir Ireniejaus patvirtintas „tradicijas“, naikinama Jėzaus Meisjaus paskelbta Evangelija:
Lietuvos katalikų bažnyčios kalendorius rašė:Skaitinių ciklai „A“, „B“ ir „C“ žymi Šventojo Rašto skaitinių sekmadienio Mišiose ciklus. „A“ metų sekmadieniais, išskyrus gavėnią ir Velykų laiką, skaitoma iš Evangelijos pagal Matą, „B“ metais – iš Evangelijos pagal Morkų ir „C“ metais – iš Evangelijos pagal Luką. Kiekvienais metais per gavėnią ir Velykų laiku skaitiniai imami iš Evangelijos pagal Joną, irgi kas treji metai pasikartojantys.
Kadangi „kiekvienais metais per gavėnią ir Velykų laiku skaitiniai imami iš Evangelijos pagal Joną“, yra labai keista, kaip krikščionys dar „neišskaitė“, kas pasmerkė Jėzų ir kodėl Jėzus buvo nužudytas. O svarbiausia tai, kad iš tų skaitinių „ciklų“ seka, jog krikščionys net nesiruošia skaityti Jėzaus Evangeliją. Jiems tradicija yra kur kas svarbiau, nei Evangelijų turinys. Ir kas gali „C metais“ dar prisiminti, kas buvo skaitoma „A metais“? Taigi, Pauliaus nustatytas tikslas akivaizdžiai pasiektas – „Petrui patikėta Evangelija“, kaip sako Paulius, buvo Pauliaus išdarkyta ir niekas nebeperskaito jos turinį iki mūsų dienų! Taip krikščionys niekina Evangeliją iki šiol!
Taigi, dar kartą siūlau paskaityti ištisinį tekstą iš sinoptinių Evangelijų, kas pasmerkė Jėzų, kuris leidžia suprasti, kaip negailestingai Paulius išdarkė „Petrui patikėtą Evangeliją“.
O gal aš klystu?
Suprantama, jei nei vienas krikščionis man nepaaiškins,
kad yra kitaip, žinosiu, jog aš neklystu.