Paviršutiniškai skaitant Pauliaus tekstus tikrai gali atrodyti, jog jis skelbė Evangeliją. Tikrumoje jis vien spekuliuoja Evangelija, skelbdamas savo, iš bendro išsilavinimo sukreiktą „
fariziejų mokymą stabmeldžiams.
Na pvz. Paulius sako: „Pirmiausia aš jums perdaviau, ką esu gavęs, būtent...“ Jis nesako iš kur ir kaip tai gavo, leisdamas klausytojui (skaitytojui) fantazuoti kaip jiems patinka, sudarydamas įvaizdį, kad jis čia kalba apie kokį tai "apreiškimą".
Ir toliau: „Kristus numirė už mūsų nuodėmes, kaip skelbė raštai; jis buvo palaidotas ir buvo prikeltas trečiąją dieną, kaip skelbė raštai“. Kaip matome jis neskelbia Evangeliją, bet mėgina pateisinti jam žinomas nuogirdas ir mėgina patvirtinti tų nuogirdų tikrumą aiškindamas, kad tariamai taip skelbė raštai. O tuo „Kristus numirė už mūsų nuodėmes, kaip skelbė raštai...“, Paulius vėl pabrėžtinai iškelia savo mėgstamą „dainelę“ apie tariamą „prigimtinę nuodėmę“. O jei kalbėti apie nuodėmes, tai Jėzus buvo nukryžiuotas per nuodėmes tolių tipų kaip Paulius. Dėl tų tipų nuodėmių!
O kai Pauliaus pereina prie apaštalų, darosi visai įdomu: „jis pasirodė Kefui, paskui dvylikai. Vėliau jis pasirodė iš karto daugiau nei penkiems šimtams brolių, kurių daugumas tebegyvena iki šiolei, o kai kurie yra užmigę. Po to jis pasirodė Jokūbui, paskui visiems apaštalams.“ Ir vėl vien nuogirdos. O gal tai reikia laikyti paliudijimu, kad Paulius jau buvo kiek paskaitinėjęs pirmąją Markaus Evangeliją, kuria čia ir vadovaujasi. Suprantama, galėjo Paulius tai girdėti ir iš paties Petro, kai 29. m. e. metais lankėsi Jeruzalėje.
Apibendrinus, nematau jokių „apreiškimo“ požymių ir šioje Pauliaus „Sirenų giesmėje“. Kas tikrai matosi, tai sekančiose eglutėse ryškiai išreikštas „prisiplakimas“ prie apaštalų ir savęs iškėlimas, vaidinant nusižeminusį:
1 Kor 15,8-9 rašė:O visų paskiausiai, lyg ne laiku gimusiam, Jis pasirodė ir man. Juk aš esu mažiausias iš apaštalų, nevertas vadintis apaštalu, nes persekiojau Dievo bendruomenę.
Kaip matome Pauliaus spekuliuoja terminu "evangelija", bet kalba netiesą: "Broliai, aš aiškinu jums Evangeliją, kurią esu jums paskelbęs, kurią priėmėte, kurioje stovite ir kuria būsite išgelbėti...“. Nes Paulius tą „iš dangaus nukritusią“, tariamą evangeliją ne išaiškina, bet mėgina raštais, o ne Evangelija patvirtinti vien nuogirdų tikrumą!
Pastebėjimai pagal 1 Kor 15,1-9 Augusto pateiktą citatą.