Nežinukas rašė:Augustas rašė:1) Kur aš teigiau, kad Paulius atliko Jėzaus mokymo mistifikaciją?
Tai paskaityk, ką pats rašai:
Augustas rašė:Gali būti, kad ir mistiniu būdu Pauliui tai buvo apreikšta.
Na ar ne mistifikacija?
Čia ne Pauliaus atlikta Jėzaus mokymo mistifikacija, o Jėzaus mokymo perdavimo būdo mistifikacija. Tai pirma. O antra,Tamsta, Nežinuk, visiškai neskiria žodžių "gali būti" nuo žodžių "tikrai taip ir buvo".
Tad dar kartą esu priverstas Tamstos, Nežinuk, paklausti, kurioje vietoje aš teigiau, kad Paulius atliko Jėzaus mokymo mistifikaciją.
Kaip vaikų darželyje:
Augustas rašė:2) Kur aš teigiau, kad Jėzus persigalvojo dėl tų savo mokinių, kuriems perdavė žemišku būdu savo mokymą?
O kur aš teigiau, kad tamsta tai teigei?
Jei Tamsta, Nežinuk, to nori, tai galim ir pažaisti.

Pvz., mano klausimas Tamstai (žaidimo tęsiniui): ką reiškia šis Tamstos parašytas sakinys: "Tai ką? Jėzus persigalvojo dėl savo mokinių, kuriuos mokė žemiškai ir paprastai, kuriems perdavė Eucharistiją be jokio mistifikavimo. Ir staiga, jei tikėti tavo išvedžiojimais, Jėzus nusprendė tariamo "genijaus" Pauliaus pagalba mistifikuoti savo mokymą?"
Augustas rašė:3) Kaip Tamsta nusprendė, kad jei Jėzus Nazarietis perdavė mistiniu būdu Pauliui savo mokymą apie Eucharistiją, tai Jėzus persigalvojo dėl kitų savo mokinių, kuriuos mokė paprastai ir žemiškai?
Kadangi Jėzus Eucharistiją perdavė savo mokiniams, nesuprantu kodėl Eucharistiją turėjo būti tariamai „apreikšta“

dar ir kokiam tai Jėzaus pasekėjų žudikų sėbrui Sauliui
(Apd. 8,1…). Tai ir klausiu: gal Jėzus persigalvojo dėl savo mokinių

ir todėl Eucharistiją perdavė savo pasekėjų žudikų sėbrui Sauliui ?
Ir aš

kai ką suprantu!
Eucharistija buvo įsteigta ir perduota Jėzaus mokiniams tą naktį, kai Jėzus buvo išduotas. Saulius paskutinėje vakarienėje nedalyvavo. Ar tai reiškia, kad Jėzus savo pasekėjų žudikų sėbrui Sauliui Eucharistiją perdavė atskirai? O gal kokiu tai mistiniu būdu vyko paskutinė vakarienė vien su Sauliumi

ir po to kas nors vėl buvo nukryžiuotas? Nes nukryžiavimas, tikriau prisiminimas apie nukryžiavimą, mano

supratimu, yra Eucharistijos sudėtinė dalis.
Nors kita vertus, grynai chronologiškai, Saulius galėjo girdėti Eucharistijos žodžius paskutinės vakarienės metu žemišku būdu.

Taigi arba Saulius šnipinėjo Jėzų išdavystės naktį,

arba tiesiog ciniškai meluoja. Net jei Saulius ir šnipinėjo Jėzų išdavystės naktį, sakydamas: „aš tai gavau iš viešpaties“, Paulius eilinį kartą vis tiek ciniškai meluoja.
Kodėl Tamstai atrodo, kad iš kitų mokinių Jėzaus mokinių ta paslaptis buvo atimta?
Žinok žmogau,
Jėzus Eucharistiją perdavė savo mokiniams, o ne kokiam tai šnipui ir žudikų sėbrui Sauliu!
Tai aš tai puikiai žinau.

Tiktai Jėzus Eucharistiją perteikė ir savo mokiniams, ir (galimai mistiniu būdu) Pauliui, kai Paulius tapo Jėzaus iš Nazareto mokiniu.
Ar tamsta pajėgus suvokti, kad jokio mistinio Eucharistijos perdavimo kokiam tai Sauliui, tiek mistiniu požiūriu, tiek chronologiškai tiesiog negalėjo būti? Vadinasi, Paulius ir vėl ciniškai meluoja.

Beje, tai tikrai ne mano „epitetai“ Pauliui,

tai tiesiog
paties Pauliaus nupasakoti, Pauliaus melo faktai!
Ar Tamsta, Nežinuk, pajėgus suvokti, jog (chronologiškai žiūrint) užtenka tik vienos minutės tokiam perdavimui (aišku, tai galioja tik tuo atveju, jei iš tiesų toks mistinis perdavimas buvo)?
P.S. Man regis, aš jau pradedu suprasti kalbinius barjerus, kurie iškyla, kai skaitai parašytus komentarus.

Atrodo, kad rašai apie vieną, o tau atsako taip, lyg būtum parašęs visiškai ką kita.